Baka bröd-jissus va kul!

Som allt annat, så går även mitt bakande i vågor. Ibland vill jag baka baka baka, och ibland vill jag bara inte alls. Oftast vintertid, när det är riktigt kallt, och jag absolut inte vill gå ut, och känner inspirationen till att hitta på en massa innepyssel tryter, då bakar jag.

Idag blev det tunnbröd.

För någon dag sedan var det sabinabröd.

I förrgår var det tysk kumminlimpa.

I morgon blir det surdegsbröd.

När jag bakar bröd, speciellt bröd, då blir jag glad, känslan av att vippa upp en jäst deg på mjölat bakbord är ungefär lite som att smaka på ett riktigt gott vin, eller skära en skiva av den bästa osten. Jag vill bara klappa i händerna lite och hoppa upp och ned när jag ser alla små bubblor och känner doften av den.

När jag sedan har vippat opp degen har jag som rutin att jag ger båda barnen varsin liten deg att jobba Med, och så jobbar jag med resten. Det fungerar bra, och det är roligt att se att dom också gillar att baka på sina egna små vis. Oftast leker dom bara med degen, eller så äter dom opp den, men den hamnar liksom aldrig på plåten. Men det är en bisak tycker jag. Huvudsaken är att man har roligt tillsammans.

Idag blev det tunnbröd, det är ju en favorit hos domhär små.

Efter att vi hade bakat, så hade temperaturen stigit så pass utomhus, att vi vågade oss ut lite. Och det var ju bra, frisk luft är verkligen viktigt, men jag undrar om det har med åldern att göra, för jag har blivit så attans frusen. Förr älskade jag vintern, hatade sommarn för att jag då svettades som en liten gris. Men nu känns det som att det bara är kallt, jobbigt att gå, och man bara halkar runt som bambi på hal is. Men lite låg jag i snödrivan trots allt😂

Nu tycker jag att jag har gjort mitt för idag och ska dra iväg och sova lite, jag har ännu en massa saker att göra denna vecka. Och timmarna verkar inte riktigt räcka till. Så jag måste ju på något sätt prioritera, och det hatar jag. Jag vill ju hinna göra allt. Inte Behöva prioritera.

Så det så😘

Om någon undrar över recept på ovannämnda bakverk. Så finnis de alla i denhär boken👇

Riktigt guld när det kommer till matbrödsrecept😍

Tack och hej🤠

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s