Januari kyla på riktigt, då är det bra att fundera över sköljmedel!

Det har varit riktigt kallt kallt igår och i natt. – 25 grader visade temperaturen när jag kom hem från jobbet. Det är därför jag är vaken så jätteroligt idag, för att gå ut och byta vatten åt hönorna innan barnen vaknar. Borde nog investera i en vatten automat som inte fryser. Det är annars inte vidare kallt där, men vatten automaten står så långt från värmelamporna.

Nåja, när jag ändå får en sekund för mej själv kan jag ju lika gärna blogga lite, och fundera vidare dethärmom klimatet. Jag tycker att vart man än vänder sig nuförtiden, och vilken webbsida man än tar upp, så står det där, någon fantastisk människa som drar sitt strå i stacken och försöker leva klimatsmart. Och det är ju jättebra!!! Redan att alla gör något, hjälper ju vansinnigt mycket. Idag läste jag om en dam som var frigan(?) Och så långt vill jag nog inte ta det att jag börjar rota genom sopor efter mat😅 men, jag fortsätter att försöka göra någonting. Och idag är det dags för nr 4/52.

4. Sköljmedel

Jag är en sådan som gillar när min tvätt doftar gott och är mjuk. Så att skippa sköljmedel, känns lite överkurs för mig. Men som säkert alla vid det här laget har hört, så innehåller sköljmedel en massa kemikalier som är svåra för naturen att bryta ner, så istället lämnar kemikalierna där och guppar på vi våra hav. Dessutom lär sköljmedel en innehålla kemikalier som är hormonstörande för barn. Och själv kan jag få exempel om jag användrr för starka dofter. Så. Det valde jag som nummer 4 på min lista. Jag är tillika lite lat, vilket jag säkert har nämnt tidigare, så tro min lycka när jag hittade färdigt ättiksbaserat sköljmedel i butiken!! (Kommer nog att börja tillverka eget snart) , det är ju en bra början i alla fall.

Och jag måste med handen på hjärtat säga…detta får tvätten lika mjuk, och den luktar lika gott som med vanligt sköljmedel.

Lite dyrare var det, men det är ju inget vi precis storkonsumerar, så det är helt okej för mej att det kostar en euro mera😘

Denna hittade jag på prisma, bland alla andra sköljmedel.

Tack och hej!

Ha en underbar dag😘😘💃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s