Jag älskar frön. Jag älskar att köpa frön. Jag älskar att plantera frön. Denna bild ovan, vittnar inte bara om ett lätt beroende jag har, utan även om hur högt flygande planer jag har för min trädgård. För det är faktiskt så. Varje gång jag köper en ny fröpåse, så sätter jag ju ett nytt mål. Jag ska få dethär att växa!

Denhär pärmen innehåller så många fröpåsar, så jag har inte vågat räkna ens.

Den innehåller allt från gurka, tomat, paprika, rödbeta, grönkål till jordnöt.

Ja. Jag har faktiskt en jordnöt jag ska plantera😂

Jag minns fem år sedan, när jag envist skulle försöka odla basilika i min lägenhet, den dog ju genast, samma sak med jordgubbsplatorna på balkongen, och den stackars chili planta jag en gång köpte på typ prisma. Allt dog genast. Antingen för att jag glömde vattna, eller för att de stod för varmt på vår inglasade balkong.

Skulle någon ha sagt åt mig då, att jag kommer att börja brinna för odling, skulle jag ha skrattat och förklarat att jag nog är för lat för sånt🙈.

I dagens läge har jag två växthus, ett tredje ska upp i vår, potatisland och stor odlingsyta, som kommer att bli ännu större.

Men dethär med att handla frön skulle jag nog kunna chilla med😂 jag kommer ju aldrig att hinna så allt. Men på samma gång, varje fröpåse ger mej en liten lycka. För i varje liten fröpåse, ligger fröet till något häftigt.

Det jag är nästan mest stolt över är min samling chilifrön, det finns Några riktigt härliga Sorter, också några riktigt ovanliga. Jag odlar inte alla på en gång, men jag ska nog försöka odla alla. Men jag måste ta det lite i omgångar.

Nu ska jag jobba på att försöka få nå liv i några lagerbladsfrön. Jävligaste sorten ever att få att gro tydligen. Men skam den som ger sig. Tror detta var påse nr 5 och 6 jag köpte, och inte ens en liten lagerbladskvist någonstans😓.

Nåja. Tack och hej! 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s