En bra dag med regn och solsken!

Jag jobbar oftast på lördagar faktiskt. Men just denhär lördagen hade jag tagit ledigt, för att jag skulle på kurs, men kursen blev inställd p.g.a för få anmälda. Så, jag gjorde det Bästa av situationen och tog en lååååååång sovmorgon, barnen och gubben hade farit iväg och fira farmor som fyllde år. Sedan drack jag kaffe och började kolla in senaste säsongen av chefs table på netflix. Och där fann jag inspirationen.

Det är nämligen så att, för några år sedan odlade jag okra, med helt förvånandsvärt lyckat resultat, men ifjol dog dom alla, antagligen av spinn, så jag sket i det. Men när jag satt där och tittade på dendär serien så gjorde hon en av sina signaturrätter med okra och då slog inspirationen till igen och jag började peta ner frön. Så nu har jag typ 28 chiliplantor till på kommande, och tio okraplantor😍

Okra är annars en ganska kinkig växt att ha att göra med, jag har lärt mej att man ska låta dem vara. Man ska inte göra några onödiga omplanteringar, inte heller peta på växten i onödan. Den vill ha sin personal space helt enkelt.

Men när väl okran blommar är den vaansinnigt vacker.

Och grönsaken i sig själv är helt intressant, lite som en paprika, men ändå inte. 🤔 Den lär ju också vara sinnigt hälsosam.

Såhär ser min diskbänk ut just nu, full av frösådder. Så nästa projekt idag blev ju att utöka odlingsutrymmet. Jag har ju som sagt en lite föriktig platsbrist, men inte nu längre. Ska bara få på plats en lampa ännu😎🌞

Jag har hunnit med mycket idag förutom odling, jag fick hem två krukor som jag har beställt från jotex, och på samma gång som jag var via Berras efter dom så kom jag fram till att dom hade 50% på frön där. Jag tror ju inte på bäst före datum när det kommer till frön, så för mej var det ett riktigt fynd.

Så nu sitter vi här i soffan allihopa, mätta och belåtna av pizzan jag nyss har bakat, och ser på kung fu panda.

Hur fin var inte den👆

Skulle aldrig ha hittat den om inte det skulle vara för att jag har en kompis med en cool stil som handlar vid jotex och tipsade mej😁😂

Tack och hej!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s