Tillbaka med chilisådder och vitlöksutsäde efter en låååång paus.

Nu har jag inte skrivit på jättelänge igen, och i ärlighetens namn, så orkar inte jag skriva om odlingssäsongen som varit just nu, utan det gör jag på ett senare tillfälle.

Nu är jag tillbaka, kanske mera taggad än förra året, lite mindre trött (också ett kanske), men i helt klart siktar jag högre och satsar på större grejs.

För någon vecka sedan satte jag mina första frön denna säsong, jag började med rocoto frön, för det var de plantorna som inte riktigt hann komma igång förra säsongen, men de få frukter jag fick smakade ljuvligt. Så i år blir ett riktigt rocoto-år……bara jag får fröna att gro och jag kommer ihåg att namna plantorna! Jag har sått typ, 40 olika sorter, typ fem har grott, resten har jag gett upp hoppet med och tänker så om.

Jag har även tjuvstartat med att så chinenser, också p.g.a att jag inte kände att dom någonsin började ge frukt på riktigt ifjol. 66 olika sorter har jag sått, och dom gror betydligt bättre!! Riktigt shittpommesfritt nöjd med det är jag.

Dock något som jag varken hunnit med eller riktigt haft lust med, är faktiskt att städa ur växthusen och städa upp i trädgården, men ännu har vi inte snö, så jag lär väl kanske hinna med det. Just nu har vi bara regn, och regn i massor!

Men, det om detta! Mitt i oktober befinner vi oss anyways, och snart börjar det bli dags att sätta ner vitlöken i jorden! och jag är faktiskt riktigt jäkla nöjd med mitt utsäde i år!

Jag minns i fjol, precis denhär tiden, när jag insåg att mitt utsäde var halvruttet, jag riktigt minns missnöjet jag kände när jag petade ner det i jorden, jag visste att det inte skulle ge någon vidare skörd, samt att det hade kostat skjortan. Attans missnöjd var jag. I år valde jag att beställa ytterst lite vitlök, för jag ville inte sitta i samma sits och känna att jag har spenderat allt för mycket, eller satsat allt för högt. Jag gav mej själv t.o.m en mental klapp på axeln när jag hämtade ut paketet, med endast de vitlökar som jag kände att var nödvändiga.

MEN! Då för typ en och en halv vecka sedan, satt jag och slösurfade genom alla dessa odlingssidor på facebook, så läste jag ett tips om en dansk sida. Såklart surfade jag iväg på den sidan, inte med den minsta tanke heller på att beställa något……….och beställde hem flera häftiga sorter. Och idag hämtade jag ut paketet. Jissus vad nöjd jag är. Det var verkligen fina lökar (fniss) i det paketet.

Så nu sitter jag här igen i år, med en massa utsäde, men till skillnad från i fjol, så är jag väldigt nöjd, trots att jag har spenderat mera pengar på det i år.

IMG_0086IMG_0091

Kolla storleken på elefantvitlöksklyftan!!!! Häftigt!!!

 

Men, hursomhaver så jobbar jag vidare! det börjar snart bli dags för extrabelysning åt chilin(dom börjar bli lite rangliga) på samma gång som jag smäller dom under lysrören så blir det till att plantera om dom, då sätter jag dom djupt, så bildas rötter efter stammen och just denhär rangligheten (som uppkommer när plantan försöker sträcka sig efter ljus) försvinner förhoppningsvis.

IMG_0085IMG_0083

Dehär vackra plantan hade jag struntat i att namna, ”jag minns nog vilken sort det är” tänkte jag……och glömde det genast förståss……det är ganska typiskt mej.

hejsan svejsan!

// Janna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s