” Fint som snus”

Det är ett uttryck som faktiskt har fått en helt ny mening för mig.

FÖR JAG HAR GJORT EGET SNUS!

Det har jag ju egentligen sysslat med ganska länge, köpt mig en snussats och pysslat ihop eget snus, men nu, för första gången, sådde jag virginiatobak i vintras, skötte plantorna halvhjärtat, planterade dom i växthuset och typ sket i dom helt, bara lät dom va. Dom växte sig enorma! Och för någon vecka sedan var jag och rev bladen av dom, tvättade alla blad och hängde dom på tork. Jag hängde dom inomhus, för det luktade faktiskt inte före det att man malade ner det..malade gjorde jag i min elektriska kvarn. Sedan körde jag det i min snusugn, utan smaksättare, och idag smakade jag min första prilla.

GÖTT😍😍

Jag blev verkligen förvånad över hur bra det smakade. Lite sött. Lite vått blev det, men jag lag en skiva torkad squash i burken, så en stund senare var det mycket bättre👍🏻

Det kändes verkligt lyx att smaka av sitt egna snus, och det är verkligen ett projekt jag är glad över att jag rodde iland, dock vet jag inte om jag kommer att göra om det. Det tog ganska mycket plats att odla. Men, vi får se.

Ungefär 9 månader tog det från sådd till färdig produkt. Sorten jag har sått hette virginia tobak. Jag gick och knipsade av blommorna vartefter, eftersom dom tar onödig energi av bladen.

Fun fact – tobak kan också odlas mellan växter för att förhindra ohyra, men som sagt tar plantorna vääääldigt mycket rum, så det blir kanske bökigt.

Jag fick 16,5 dosor snus, av kanske 8 plantor tobak. Och då tror jag faktiskt jag skulle fått mera om jag bara skulle ha orkat ta hand om dom.

Tack och hejj

// janna – snusarn😎

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s