Nyårslöften och trädgårdsdrömmar.

Så att. Idag har jag haft ledig dag, från jobbet alltså… Jag försöker trycka in lite trädgårdstid varje lediga dag, och göra lite åt gången i år, så inte allt blir så överväldigande och jag stressar ihjäl sedan när våren är här.

Idag skulle jag kratta upp löven på gräsmattan, och flytta den stora lövhögen som legat där några månader redan, men det räckte med att krafsa lite på ytan så insåg jag att den var full av insektsägg😮. Det blev nästan pinsam stämning en stund där jag stod och gapade innan jag sansade mej och lag allt tillrätta och nästan smög iväg. Jag hade inte hjärta att flytta lövhögen med en sjuk mängd insektsbebisar i, utan den får ligga kvar till våren när dom har kravlat sig iväg självmant. Hoppas bara att det inte var snigelägg. 🤮

Kan inte fatta att det snart är mitten av januari och jorden är knappt ens frusen än. Jag har idag stått och rensat ogräs i pallkragarna, precis som om det skulle vara tidig vår. I år är jag också väldigt sugen på att prova på att vinterså grejs, och överlag experimentera fram sätt att få allt att bli så effektivt som möjligt. Jag är ju trots allt heltidsarbetande småbarnsmor, så tid är nog något av en bristvara här😅..

Men först måste jag ta tag i att organisera mig, jag är nog högst troligen den mest yra och oorganiserade personen som ni någonsin har träffat på, ända tills i morgon bitti😂😂, nej, jag får verkligen skärpa till mig. Jag började sådär smått med att skissa opp mina pallkragar, och började fundera på vad jag vill odla var, jag kom inte så vidare långt innan jag tappade intresset, jag har inte den blekaste aning!! Jag vet inte hur jag ska planera detta för att få ut det mesta av mitt utrymme. Jag måste nog experimentera mig fram.

Men jag försökte i allafall😅

Idag har jag även gett ett nyårslöfte( bättre sent än aldrig)… Jag lovade mig själv att jag ska äta dubbelt mera chili i år än jag gjorde ifjol😂😂 spännande. Jag åt ganska jävla mycket chili ifjol. Jag inledde starkt med en köttgryta med både en reaper korsning och en moruga choclate i. Det blev gött, men fan så starkt🌶️😃🔥

Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s