Det blåser och blåser, och jag sår lök.

Jepp, igår fanns det snö på marken och i morse var allt borta. Och nu blåser det. Jättehårt! Jag hoppas verkligen att mina växthus står pall för allt blåsande denna vinter. Nåja.

Som jag nämnde i tidigare inlägg, så har jag gett upp hoppet om en riktig vinter och börjat förbereda mej på våren i stället, och som jag också nämde så odlar jag mycket mycket mer än bara chili i min trädgård.

Olika saker, har ju olika långa utvecklingstider och kräver olika förhållanden, jag är ju ännu ganska ”ny” på odling, så jag testar mej ännu fram.

En sak som jag aldrig har lyckats med är lök från frö, och det tänker jag ändra på i år.

Jag är nämligen lite jobbig på det viset, jag tycker nämligen, att odla från sättlökar, är egentligen som att avsluta nåns jobb, man gör fortfarande en del, men det är liksom inte ens egna projekt. Det är likabra att köpa en påse färdigväxt lök i butiken, i stället för att betala dyrt för sättlök. Så, nu har jag sått en låda purjo(det brukar jag lyckas med) och den gula löken jag sådde heter ailsa craig, jag vet inte hur i världens många påsar jag har sått av den tidigare och dom har bara dött. Men, skam den som ger sig, denhär gången tänker jag sköta dom noggrannt och verkligen studera in växten. Jag sådde dom i planteringsjord, med ett lager såjord på toppen i en gammal vindruvsask, sedan ställde jag dom i sällskap av mina chilin på köksbänken på värmematta, så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s