Januari igen då, dags för sådd.

Jahapp jahapp, nu har jag inte skrivit något på jissus länge igen, men efter att jag kom fram till att jag faktiskt har BETALAT för min blogg, nästan lite mot min vilja, så tänker jag faktiskt utmana mej själv och skriva ÅTMINSTONE två inlägg i veckan hela året till den 21:a december 2021…sedan får jag se hur det blir, antingen lägger jag ner, eller så mittiallt att jag har fått det så pass in på rutin att jag faktiskt fortsätter. Det återstår att se.

Så att, nu är vi officiellt 6 dagar in i januari, och hittills detta år har det inte skett några större sensationer. Jag har haft problem med hälsan sedan mars i fjol, och det verkar bara bli värre och värre, så därför är jag också extremt efter med årets chilisådd. Men förra veckan fick jag faktiskt petat ner några frön. Det blev alla mina ”favoriter” från i fjol som jag minns gav mig magkramper. Jag har alltså sått c. chinenser.

Vad jag då också kom på att jag skulle göra, var att börja så jalapenos redan, det kommer att vara mitt fokusområde i år, alla dessa c. annuums. För i fjol gjorde jag nog smått bort mej när 90% av alla mina chilis gav mej mardrömmar, dessutom har jag hela frysen full med värstingar.

Förutom chili i år, så har jag en massa frön som jag borde börja använda nu, för annars blir dom för gamla och grobarheten för låg, jag gick hastigast igenom min frölåda, och kom fram till att jag har frön till förbannelse. MEN vad jag också hittade i min frölåda var några riktigt intressanta saker, bl.a. lagerfrön, och frön till kapris. Så att dessa är frön som kräver stratifiering, jag har aldrig lyckats med sådana frön, men skam den som ger sig.

Typiskt mej bara att jag gjorde fel, jag glömde att ha fröna i blöt några dagar innan jag sådde, men tja, jag har ju aldrig tidigare lyckats heller, så jag tar ingen stress.

Tack och Hej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s