Pizza på egenodlat.

Idag har jag haft en ledig dag. Som vanligt när jag har lediga dagar har jag en hel del på schemat, men idag blev det bara inte till något.

Jag vaknade upp och hade sjukt ont i ryggen, jag har det ännu. Jag kan typ inte vrida nacken eller lyfta vänster arm. Sjukt ont gör det.

Men en sak som jag trots allt hade lovat lilla familjen var att vi skulle äta pizza idag, och det fixade jag! , med hjälp av min dotter!

Pizza är något jag verkligen älskar att laga, det är roligt,enkelt, det finns tusenmiljoner olika kombinationer man kan göra, men slutresultatet blir oftast utsökt. Idag blev det en ganska speciell pizza, fylld med smak och ost, och egenodlat.

Jag började med att knåda ihop en pizzadeg , man kan ju använda vilket recept som helst, men jag valde ett helt basic:

  • 50 gram jäst
  • 3,5 dl kallt vatten
  • 2 msk olja
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

smula jästen i en bunke och häll på lite i ggn av vattnet medan du löser upp jästen, tillsätt olja och mjöl och knåda ihop degen, när du har knådat en stund tillsätter du saltet och fortsätter att knåda degen tills den är smidig. Låt jäsa övertäckt i 1- 1,5 timmar.

Fyllningen på min pizza blev, tomatsås (krossade tomater+tomatpure, oregano, timjan och lite socker) tonfisk, maletkött (stekt), tunt skivad gullök, ostronmussling ( som jag odlade i somras) , rödbeta ( egenodlad), grönkål(egenodlad), riven pizza ost, riven cheddarost och blåmögelost. När jag tog ut den ur ugnen toppade jag den med tabascosriracha(världens bästa grej), akabangaolja, egenodlad vitlök och egenodlad persilja. Så, mycket egenodlat på en och samma pizza!! *stolt*

När folk hör att jag gillar rödbeta och grönkål på min pizza rynkar dom oftast på näsan, men jag rekommenderar verkligen alla att prova, det är supergott, speciellt om man har en god blåmögelost på också!

Supergott blev det!! Jag överträffade verkligen mej själv, fullt av smak!

Jag rekommenderar verkligen alla hobbypizzabagare där ute investera i en pizzasten, kostar några tior på typ clas ohlson eller Halpa-Halli ….finns säkert i en massa andra butiker också. Men totalt värt det, för pizzan blir bättre och jämnare bakad. Helt Super!

Nu ska jag gå och försöka vila upp min rygg så kanske jag slipper upp ur sängen i morgon!

Tack och Hejj!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s